Θεοχάρης τουρισμού

Το άνοιγμα του τουρισμού, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, έως τις 14 Μαίου, με σύνθημα το “All you want is Greece” προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Προσκαλώντας τους τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο να έρθουν στην Ελλάδα, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε κατά την διαδικτυακή τουριστική έκθεση ITB 2021: «Φέτος και για πάντα, «το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα» (“All you want is Greece”). Για να ξανα έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα».

‘Ανοιγμα από αρχές Απριλίου έως 14 Μαίου

Οπως είπε, μάλιστα, η Ελλάδα φιλοδοξεί, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαϊου, όπως είπε ο Ελληνας υπουργός. Μέχρι τότε, πρόσθεσε, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, ότι όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας με σεβασμό στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Απευθυνόμενος στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να τους υποδεχτεί με με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021.

Οι τρεις προϋποθέσεις για να έρθουν τουρίστες

Στο πλαίσιο αυτό οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής τρεις (εναλλακτικές) προϋποθέσεις:

  • Να έχουν εμβολιαστεί
  • Να έχουν αντισώματα
  • Να έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε επίσης ότι όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.

Επεσήμανε ακόμη ότι μια σημαντική εξάλλου διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η χρήση των Rapid Test, που σημαίνει ότι η απομόνωση, εφόσον χρειαστεί, δεν θα έχει την ταλαιπωρία της μετακίνησης από το κατάλυμα 24 ώρες μετά, όπως γινόταν πέρυσι. Εφέτος η διάγνωση θα είναι άμεση και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.

Παραμένοντας στο υγειονομικό μέτωπο ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι κανονισμοί προστασίας και ασφάλειας που ισχύουν για τους Ελληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες της χώρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ενδυναμώνονται οι δομές υγείας στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανθρώπων που εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία, ακολουθώντας τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Πηγή: economico.gr