Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μεγαλο - οφειλετών του δημοσίου,

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών του δημοσίου, τον Ιούλιο,έτσι ώστε να αντληθεί ένα σημαντικό ποσό από το χρέος τους. Στη συνέχεια θα μπουν σε εφαρμογή και τα υπόλοιπα αναγκαστικά μέτρα, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.

Αυτό αποφάσισαν οι εισπρακτικές Αρχές (ΚΕΑΟ) που ξεκινούν κυνήγι για τους μεγαλοοφειλέτες, με χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δίνοντας έμφαση σε όσους βρέθηκαν εκτός ρύθμισης.

Ο στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να πιεστούν οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», ώστε να επανενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης, καταβάλλοντας τις πρώτες δόσεις, ή να εξοφλήσουν άπαξ το χρέος τους προς την Κοινωνική Ασφάλιση.

Διαρκής η βελτίωση των δημοσίων εσόδων

Στο μεταξύ, θετική είναι η πορεία των εσόδων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν ξεπεράσει τα 670 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η «Ναυτεμπορική» δείχνουν ότι η βελτίωση στα έσοδα είναι διαρκής και αυξάνεται από μήνα σε μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ τρίμηνο είχαν εισπραχθεί συνολικά 395.398.705 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο προστέθηκαν άλλα 125 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στο σύνολο τα 525 εκατ. ευρώ, και τον Μάιο κατέστη εφικτό να εισπραχθούν άλλα 147 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα του πενταμήνου θέλει να έχουν εισπραχθεί περίπου 672 εκατ. ευρώ και, αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, τότε ο στόχος του 1,2 δισ. ευρώ που είχε τεθεί από την πολιτική ηγεσία για το σύνολο της χρονιάς θα ξεπεραστεί με σχετική άνεση.

Ήδη στις πρώτες άτυπες συζητήσεις που γίνονται με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες εκφράζεται η εκτίμηση ότι είναι εφικτό τα έσοδα να υπερβούν το 1,3 δισ. ευρώ και γιατί όχι να προσεγγίσουν το ρεκόρ του 2019, όταν είχαν ανέλθει σε 1,47 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τον ΕΦΚΑ, σε μια περίοδο όπου οι εισπράξεις του Φορέα, από τις τρέχουσες εισφορές, κινούνται σε «ρηχά νερά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr