Λύκεια ανοιγουν

Ανοίγουν όλα τα Λύκεια της χώρας και οι μαθητές και των τριών τάξεων επιστρέφουν στα θρανία στις 12 Απριλίου, μετά την θετική εισήγηση της επιτροπής επιδημιολόγων που συνεδρίαζε από το πρωί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επιτροπή έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή την εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας Νίκης Κεραμέως που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση.

Η η επαναλειτουργία των Λυκείων θα αφορά και τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, οι οποίες δεν ακολούθησαν την «χαλάρωση» των μέτρων στο λιανεμπόριο, που τέθηκε σε ισχύ από προχθές.

Προϋπόθεση τα self tests

Οι μαθητές προηγουμένως θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test για κορονοϊό. Στην περίπτωση που είναι θετικό, θα προχωρούν και σε μοριακό τεστ, όπως και οι εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση που είναι αρνητικό, τότε με έγγραφη βεβαίωση του γονιού οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι αποφάσεις, αλλά και το πλαίσιο επαναλειτουργίας θα ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα από την κυβέρνηση.

Πληροφορίες για διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία και στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» ήταν πολιτική, καθώς οι επιδημιολόγοι είχαν επιφυλάξεις και άφησαν την τελική επιλογή στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, στην διάρκεια της ψηφοφορίας φέρεται να διαφοροποιήθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ήταν υπέρ της άποψης να μην ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές με το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Χθες, ο Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξή του στην Ακαδημία Αθηνών, είχε κρούσει τον κώδωνα του του κινδύνου, εκτιμώντας ότι έχει νοσήσει το 10% των Ελλήνων και προβλέποντας αύξηση των διασωληνωμένων κατά τη διάρκεια και μετά το Πάσχα, ακόμα και στους 1200, αριθμός σοκ.

Όπως είπε, οι ειδικοί υπολογίζουν τα πραγματικά κρούσματα να είναι μεταξύ 6-10 φορές περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Πηγή: economico.gr