καταστήματα Δευτέρα

Η σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με αρχή από τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, όπως πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπροστά στο δίλημμα «λιανεμπόριο ή σχολεία» κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι συμφωνούν και απαντούν εμφατικά το πρώτο, καθώς η επαναλειτουργία της αγοράς θεωρείται υψίστης σημασίας για την οικονομία – και όχι μόνο. Στη σημερινή τους συνεδρίαση, λοιπόν, οι ειδικοί θα δώσουν το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς  οι λοιμωξιολόγοι καθώς εκτιμούν ότι και το προηγούμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία του εμπορίου δεν αύξησε τη διασπορά του κοροναϊού.

Ανοίγουν τα καταστήματα: Μόνο με ραντεβού, για τρεις ώρες και στην περιοχή μας

Το λιανεμπόριο ετοιμάζεται για το άνοιγμα της Δευτέρας, με ραντεβού σε καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων. Οι καταναλωτές ήδη ζητούν να κλείσουν ραντεβού από την πρώτη μέρα λειτουργίας και οι έμποροι ελπίζουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι καταναλωτές θα κλείνουν ραντεβού, θα λαμβάνουν την επιβεβαίωση με sms και θα μπορούν να μεταβούν μόνο στη γειτονιά τους για ψώνια. Τα καταστήματα θα μένουν ανοικτά αυστηρά για τρεις ώρες καθημερινά.

Η συζήτηση για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων, θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, καθώς δεν γινόταν να ανοίξουν και σχολεία και λιανεμπόριο. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων από όση θα άντεχε το ΕΣΥ και γι’ αυτό τον λόγο προκρίθηκε η οικονομία.

Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια θα βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, όμως δεν θα ανοίξουν μαζί με τα καταστήματα, καθώς οι ειδικοί δεν θέλουν να πάμε σε μαζικό άνοιγμα.

Πηγή: economico.gr