εμβόλια 40-44

Με μαζική συμμετοχή άνοιξε το πρωί η πλατφόρμα και των τεσσάρων πλέον εμβολίων κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα 40 έως 44 ετών.

Μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν περισσότερα από 65.000 ραντεβού, ενώ την Δευρέρα θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα και για τις ηλικίες 35 έως 39 ετών. Σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η εκτίμηση είναι πως για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η πλατφόρμα θα ανοίξει «οριακά εντός του Μαΐου».

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Θεμιστεοκλέους: 5,6 εκατ. εμβολιασμοί έως το τέλος Μαίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», επισημαίνοντας ότι «όσο και να μας δυσκολεύουν οι καθυστερήσεις της Johnson & Johnson, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι τέτοιος που  δεν ανοίγουν ραντεβού αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τις παραδόσεις.

Για όλα τα σενάρια υπάρχει Plan B, αν δεν έρθουν. Πάντα προσαρμοζόμαστε στις παραδόσεις. Αρχές Ιουνίου θα έχουμε 69 νησιά με πολύ καλό ποσοστό συμμετοχής εμβολιασμού, μεγαλύτερο από την υπόλοιπη χώρα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε πρόβλημα».

Σημείωσε δε ότι ο στόχος εμβολιασμών για το τέλος Μαΐου αγγίζει τα 5,6 εκατ., ενώ για το τείχος ανοσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει χτιστεί στα μέσα καλοκαιριού.

Σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι θα λάβουν μόνο μια δόση του εμβολίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr