εμβολιασμών 70 έως 74

Άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα ραντεβού των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.

Για όσους πολίτες το επιθυμούν το κλείσιμο του ραντεβού θα μπορεί να γίνει και με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Στις αρχές Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Θα ακολουθήσει, στις αρχές Απριλίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών.

Εκτιμάται ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί, περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν γίνει μέχρι σήμερα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα εμβόλια της Johnson & Johnson, τον αριθμό των οποίων θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί

Ηδη στην χώρα μας έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί, ενώ από μια τουλάχιστον δόση έχει χορηγηθεί σε 1 εκατομμύριο πολίτες. Μάλιστα, τα άτομα που έχουν ήδη ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις προσεγγίζουν πλέον το μισό εκατομμύριο.

Από την 1η Απριλίου θα προστεθούν ακόμα 272 εμβολιαστικά κέντρα, με το σύνολο να ανέρχεται σε 1.073. Θα είναι, μάλιστα, αυξημένα κατά 55 σε σχέση με ό,τι είχε ανακοινωθεί κατά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος τον Δεκέμβριο. Ανάμεσα σε αυτά θα περιλαμβάνονται και δύο ακόμη «mega εμβολιαστικά κέντρα», στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Πηγή: economico.gr