τουρκικός τύπος

Δριμεία επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την «κυβίστηση» που σημείωσε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, σχετικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ έφτασε στο σημείο να σχολιάσει καυστικά τις θεαματικές «κυβιστήσεις» του Τούρκου προέδρου, λέγοντας πως αυτό που μένει πλέον είναι να γίνει … «κουμπάρος» του Μητσοτάκη.

Οι “κυβιστήσεις” του Ερντογάν 

«Ο Ερντογάν έλεγε πως : «για εμένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης», «δεν θέλω θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη». Αν όμως δούμε τις απότομες αλλαγές του, και τις «κυβιστήσεις» τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν δούμε τον Ερντογάν κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Πλέον δεν έχουν καμία αξία τα όσα λέει» δήλωσε ο Οζέλ.

Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» (IYI) Μεράλ Ακσενέρ, σφοδρή πολέμιος του προέδρου Ερντογάν γνωστή και ως «λύκαινα», χαρακτήρισε την εξέλιξη : «παραχώρηση ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα» της Τουρκίας.

«Η αναγνώριση του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης από τη Σουηδία και τη Φινλανδία δεν είναι κάτι το νέο. Το σημαντικό ήταν να δούμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έδιναν τέλος στην παρουσία του PKK σε αυτές τις δύο χώρες.

Επομένως, αυτή η υπογραφή της κυβέρνησης, χωρίς καμία συγκεκριμένη εξέλιξη στη Σουηδία και τη Φινλανδία, είναι δυστυχώς μια παραχώρηση ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της χώρας μας» δήλωσε η Ακσενέρ μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Η ίδια επεσήμανε πως : «Ο τριμερής μηχανισμός που θα δημιουργηθεί για να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν σύμφωνα με το κείμενο του μνημονίου θα τεθεί σε ισχύ αφού η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Τί πήρες που κατάπιες τα λόγια σου; 

Δηλαδή σε περίπτωση που ο μηχανισμός δεν λειτουργήσει, η Τουρκία έχοντας χάσει το χαρτί του ΝΑΤΟ, θα υποχρεωθεί σε αναζήτηση συνομιλητή για να εξηγήσει τον δίκαιο αγώνα της» τόνισε.

Βολές κατά του Τούρκου προέδρου και από τον αντιπολιτευόμενο τύπο.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Σονέρ Γιαλτσίν στην εφημερίδα Sozcu, που θέτει ευθέως το ερώτημα προς τον Ερντογάν : «Τι πήρες που κατάπιες τα λόγια σου;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr