αντιπολιτευτική ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκοπική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αυτονόητη κυβερνητική φθορά εν μέσω διαχείρισης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, φαίνεται ότι προκαλεί κρίση ταυτότητας αλλά και επιχειρημάτων στην Κουμουνδούρου.

Τρικυμία εν κρανίω

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, ο αρχηγός του Αλ. Τσίπρας αλλά και όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος κατηγορούσαν την κυβέρνηση αφενός ότι δεν προστατεύει τη δημόσια υγεία και από την άλλη ότι δεν δίνει το πράσινο φως για άνοιγμα της εστίασης, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος κλάδος να οδηγείται σε θάνατο, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, έκανε στροφή 180 μοιρών :

  • Kατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξαφνικά κάνει το αυτονόητο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες τόσες μέρες, χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα αλλά τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες.
  • Επίσης ότι ενώ μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό ομάδων εργαζομένων, κυρίως μικρότερων ηλικιών (κούριερ, εστίαση, τουρισμό) για ασφαλές άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια, σήμερα ξαφνικά και ενώ η χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ στους εμβολιασμούς, προαναγγέλλει το άνοιγμα του για τις ηλικίες από 30 ετών.

Οι ισχυρισμοί και οι αντιφάσεις 

Ως προς το πρώτο, μόλις προ διημέρου, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε “την ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Να εφαρμοστούν κανόνες ασφαλείας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο. Την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας”.

Και χθες, είπε ακριβώς τα αντίθετα.

Η αλήθεια για τον εμβολιασμό επαγγελματικών ομάδων 

Ως προς το δεύτερο,  η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση ουδέποτε χλεύασαν την ανάγκη εμβολιασμού ομάδων εργαζομένων όπως και του συνόλου του πληθυσμού, και με δεδομένα τα προβλήματα τροφοδοσίας εμβολίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση και παίρνει τα εύσημα από κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες.

Επίσης, είναι προφανές και το έχει δηλώσει και αρμοδίως ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ότι η κυβέρνηση ήθελε το ταχύτερο δυνατό να ανοίξει η εστίαση και για τον λόγο αυτό, έσπευσε να ψηφίσει μέτρα στήριξης του κλάδου για να μπορέσουν τόσο να σταθούν όρθια τα εστιατόρια, μπαρ, καφέ όσο όμως και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τηρώντας τα αυστηρά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr