Έτοιμη για νέες εξερευνήσεις για υδρογονάνθρακες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και, άρα, και για νέες προκλήσεις εμφανίζεται η Τουρκία προοιωνίζοντας ένα «θερμό» καλοκαίρι.

Νέο γεωτρύπανο

Έτσι, όπως δήλωσε ότι ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Turkish Petroleum Corporation (TPAO), το νέο πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα τις επόμενες ημέρες, θα είναι έτοιμο να ερευνήσει για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με το Ahval, το γεωτρύπανο, το οποίο θα γίνει το τέταρτο πλωτό σκάφος γεώτρησης της Τουρκίας, θα υποβληθεί σε προετοιμασίες στο νότιο λιμάνι Taşucu για περίπου δύο μήνες, είπε ο Μπιλγκίν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Έτοιμο ως τις αρχές Ιουλίου

«Θα είναι έτοιμο για την αποστολή του στη Μεσόγειο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε.
Η Τουρκία αγόρασε το πλοίο τον Νοέμβριο για να ενταχθεί στον στόλο της μαζί με τα Fatih, Yavuz και Kanuni. Το σκάφος μήκους 238 μέτρων θα έχει μέγιστο βάθος γεώτρησης 12.200 μέτρα και μέγιστο επιχειρησιακό βάθος 3.600 μέτρα, σύμφωνα με ένα infographic του υπουργείου Ενέργειας.

Το πλοίο, το οποίο ονομάζεται επί του παρόντος «Cobalt Explorer», αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι Taşucu της επαρχίας Μερσίνης στις 19 Μαΐου, ανέφερε η εφημερίδα Daily Sabah, επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία. Ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι Okpo στη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου και τώρα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr