κοροναϊός μέτρα

Η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη άρση των μέτρων μέσα στις επόμενες 30 μέρες έχει ήδη αρχίσει.

Δανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία δείχνουν το δρόμο της επιστροφής στην καθημερινότητα

Η Ελλάδα δείχνει έτοιμη να ακολουθήσει το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών που βήμα – βήμα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που «συντρόφεψαν» τους πολίτες τα τελευταία δύο χρόνια. Δανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία δείχνουν το δρόμο της επιστροφής στην καθημερινότητα, έναν δρόμο που θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Η πορεία αυτή έχει αρχίσει, κάτι που έγινε κατανοητό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής των επιστημόνων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Εκεί ξεκαθαρίστηκε ότι η πορεία προς την άρση των μέτρων έχει χαραχτεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Το αργότερο τον Μάρτιο 

Τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει το μήνυμα της επιστροφής σε μία κανονικότητα με απώτατο όριο πλήρους υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδιασμού τον Μάρτιο.

Με άλλα λόγια το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση της κατάργησης όλων των υφιστάμενων μέτρων μέσα στον επόμενο μήνα (χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι σαφές το πότε), με μία εξαίρεση:

Της χρήσης μάσκας σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός. Η σύσταση αυτή δεν πρόκειται να εκλείψει πιθανότατα μέχρι και μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι Απόκριες μάλλον θα είναι η τελευταία γιορτή όπου και θα εφαρμοστούν οι περιορισμοί τους οποίους γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Οι «κόφτες» στη χωρητικότητα των μαγαζιών είτε σε ό,τι αφορά τους όρθιους στην εστίαση θα σταματήσουν και ο Μάρτιος θα μπει χωρίς μέτρα.

Η επαναφορά στην προ κοροναϊού εποχή

Ο στόχος είναι η επαναφορά στην προ κοροναϊού εποχή να ενισχύσει από τη μία την οικονομία και από την άλλη να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την κοινωνική τους δραστηριότητα.

Εάν ισχύει αυτό το σενάριο ο όποιος περιορισμός ισχύει φέτος για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα είναι και ο τελευταίος μιας σειράς περιορισμών που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά βεβαίως θα ισχύσουν για όλους όσοι έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και όχι για τους ανεμβολίαστους, για τους οποίους οι απαγορεύσεις θα παραμείνουν ενεργές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr