Βεβαίωση κίνησης

Νέα δεδομένα στην καθημερινότητα φέρνει από αύριο η έξαρση του κορονοϊού, με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 την νύχτα έως τις 5 τα ξημερώματα σε όλες τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές της χώρας.

Στις περιοχές αυτές, που εντάσσονται αντίστοιχα στα επίπεδα 4 και 3 υγειονομικής ασφάλειας, περιλαμβάνονται και το λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς και η Θεσσαλονίκη.

Με βάση την σχετική εγκύκλιο, μετά τις 12,30 την νύχτα στις περιοχές αυτές θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνον οι εργαζόμενοι που θα έχουν μαζί τους την ειδική βεβαίωση κίνησης.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν την βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπτίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η βεβαίωση κίνησης και τα απαραίτητα στοιχεία:

Βεβαίωση κίνησης

Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

  • Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
    Διεύθυνση κατοικίας
    Τόπος εργασίας
    Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων
    Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης

Το έντυπο βεβαίωσης κίνησης θα εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις».

Ο υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Πηγή: economico.gr