Τραμπ Μπάιντεν

Τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα των ξένων ηγετών προς τον Τζο Μπάιντεν μπορεί να φθάνουν μαζικά στο State Department, δεν φθάνουν όμως και στον τελικό παραλήπτη τους.

Αιτία είναι, σύμφωνα με το CNN, το «απαγορευτικό» του Ντόναλντ Τραμπ: Οπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, που επικαλείται αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση Τραμπ εμποδίζει το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν την πρόσβαση στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα , καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται ακόμη να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας του.

Το State Department υποστηρίζει παραδοσιακά με το μεταφραστικό του κέντρο όλες τις επικοινωνίες του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ και γι’ αυτό πολλοί ηγέτες ξεκίνησαν να στέλνουν εκεί τα συγχαρητήριά τους το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, τα μηνύματα αυτά δεν έχουν φθάσει στα χέρια του νικητή των εκλογών.

Πάντως, το επιτελείο του Μπάιντεν είναι σε επαφή με ξένες κυβερνήσεις χωρίς την εμπλοκή του State Department και ο ίδιος είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με ηγέτες, όπως οι Εμμανουέλ Μακρόν, Ανγκελα Μέρκελ και Μπόρις Τζόνσον  με τη βοήθεια στενών συνεργατών του.

Όπως αποκαλύπτει το CNN μάλιστα, και οι ξένοι ηγέτες αντιλήφθηκαν ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν μπορεί να τους φέρει σε επαφή με τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας και οι συνεργάτες τους αποτάθηκαν σε πρώην διπλωμάτες που είχαν υπηρετήσει υπό τον Μπαράκ Ομπάμα για να τους βοηθήσουν.

Πηγή: economico.gr