«Φωτιά» ανάβει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «απλώνει» τις διεκδικήσεις της χώρας του και πέραν της Ουκρανίας.

Ανοίγει θέμα Γεωργίας

Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και -θεωρητικά, τουλάχιστον- πιθανός διάδοχος του Πούτιν στην προεδρία της χώρας, με μια ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte, «άνοιξε» και θέμα Γεωργίας, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για κομμάτι της πάλαι ποτέ Ρωσικής Αυτοκρατορίας και λέγοντας ότι πρέπει να ενωθεί με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία, ως τμήμα της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ έσβησε την ανάρτησή του σχεδόν αμέσως και δέκα ώρες μετά συνεργάτης του ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας παραβιάστηκε από προπαγανδιστές χάκερς, αν και ο ίδιος δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την επίμαχη ανάρτηση, σκρίνσοτς της οποίας μπορεί κάποιος να δει στο τέλος του κειμένου.

Η επίμαχη ανάρτηση

Για την ιστορία, στην «εμπρηστική» ανάρτηση αναφερόταν ότι «μετά την απελευθέρωση του Κιέβου και όλων των περιοχών της Μικρής Ρους (σ.σ. όρος που χρησιμοποιείται από Ρώσους εθνικιστές) από τις ομάδες εθνικιστών που ευαγγελίζονται την κατασκευασμένη “ουκρανικότητά” τους, η Ρους θα ενωθεί και πάλι. Μετά από αυτό, υπό την καθοδήγηση της Μόσχας και την ηγεσία σλαβικών λαών, θα προχωρήσουμε στη νέα εκστρατεία για να ανακτήσουμε τα σύνορα της Μητέρας Πατρίδας, τα οποία, ως γνωστόν, δεν έχουν τέλος».

Μάλιστα, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι «μέχρι το 1801, η Γεωργία δεν υπήρχε ως χώρα», αλλά εμφανιζόταν μόνο εντός των συνόρων της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Έτσι, σημειώνεται, «η Βόρεια και η Νότια Οσσετία, η Αμπχαζία και οι υπόλοιπες περιοχές της Γεωργίας μπορούν να ενωθούν μόνο ως ενιαία χώρα υπό τη Ρωσία», ενώ χαρακτηρίζει και το Καζακστάν ως «τεχνητή χώρα» και το κατηγορεί για «γενοκτονία» σε βάρος Ρώσων, λέγοντας ότι «δεν θα στρέψουμε αλλού το βλέμμα. Μέχρι οι Ρώσοι πάνε εκεί (σ.σ. στο Καζακστάν), δεν θα υπάρξει τάξη».

Υπενθυμίζεται ότι Αμπχαζία και Νότια Οσσετία έχουν αποσχισθεί από τη Γεωργία, μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία το 2008, και έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους, αν και θεωρούνται «δορυφόροι» της Μόσχας και οι κυβερνήσεις τους έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενωθούν με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς εξαρτώνται πλήρως από τη βοήθεια -οικονομική και στρατιωτική- που τους παρέχει η Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr