Τραμπ καθαίρεση
Mandatory Credit: Photo by Evan Vucci/AP/Shutterstock (10434333bm)
Donald Trump, Sauli Niinisto. President Donald Trump speaks during a meeting with Finnish President Sauli Niinisto in the Oval Office of the White House, in Washington
Trump, Washington, USA – 02 Oct 2019

Όποιος πίστευε ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα καθόταν… ήσυχος μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του.

Υπόνοιες

Αντιθέτως, ο Τραμπ σε συνέντευξη που έδωσε στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax, κυριολεκτικά απασφάλισε και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας, μάλιστα, υπόνοιες για τις ικανότητες του Μπάιντεν να ανταποκριθεί στα καθήκοντας του προέδρου των ΗΠΑ.

Σε μια συνέντευξη απολύτως χαρακτηριστική για τον ίδιο, ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν είναι ικανός να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του, είπε: «Ελπίζω να είναι καλά» και προσέθεσε: «Χρειάζεται τρομερή θέληση και τρομερό δύναμη και ενθουσιασμό και όλα όσα μπορείτε να φανταστείτε. Είναι ημέρα 50 ωρών, αν με καταλαβαίνετε».

«Μπέρνι Σάντερς με στεροειδή»

Στο σημείο αυτό, άφησε και μια αιχμή λέγοντας ότι «είναι πολλή δουλειά, και νομίζω ότι άλλοι είναι που παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. […] Δεν το γνωρίζω καλά, αλλά για να είμαι ειλικρινής, κάποιος άλλος παίρνει τις αποφάσεις».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι μετατρέπει τις ΗΠΑ σε «σοσιαλιστική» χώρα και ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι σαν του «Μπέρνι Σάντερς με στεροειδή», αναφερόμενος στον Δημοκρατικό Γερουσιαστή του Βερμόντ, που αυτοπεριγράφεται ως «δημοκράτης σοσιαλιστής».

Πηγή: economico.gr