Τσαβούσογλου κατεχόμενα

Με επιστροφή στην ρητορική των απειλών σφράγισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου το ταξίδι στα κατεχόμενα – ένα ταξίδι που έχει στόχο να προετοιμάσει την εκεί επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου και στην επέτειο της εισβολής του Αττίλα.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε “δίκαιη κατανομή των εσόδων”, απειλώντας ότι, διαφορετικά, η Τουρκία θα στείλει και πάλι σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

«Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι η δίκαιη κατανομή εσόδων”

«Αυτό που πρέπει να συμβεί η δίκαιη κατανομή εσόδων. Οι τρεις προτάσεις της ΤΔΒΚ (του κατοχικού ψευδοκράτους) παραμένουν στο τραπέζι. Η Ε.Ε και ο ΟΗΕ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δίκαιη κατανομή. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως το έχουμε κάνει. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό. Τότε, στις περιοχές που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα και δε θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Κυπριακό

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επεσήμανε πως ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Κύπρο είναι άσκοπος προς το παρόν, καθώς ο απεσταλμένος δεν έχει καμία σχέση με την επίλυση της σύγκρουσης στο νησί.
«Είναι λογικό να διοριστεί ένας ειδικός απεσταλμένος αφού διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος και έχει ληφθεί μια απόφαση για έναρξη νέων διαπραγματεύσεων» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr