Ερντογάν σύνορα

Με άνοιγμα των ελληνοτυρκικων συνόρων απείλησε -αναφερόμενος στο μεταναστευτικό- ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κατά τη κοινών διάρκεια δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε εκ νέου την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον «διάλεξε λάθος γείτονα» και ότι «όλη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση».

«Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Ως προς το μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέγεται πως “η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος” ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορα μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο».

Είπε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοι του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

«Όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση»

«Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ» είπε επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως ανέφερε, «η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή σε όλη αυτή την εικόνα. Όλα αυτά γιατί γίνονται, για ποιο λόγο συμβαίνουν; Εγώ αυτά τα είπα στον Μπάιντεν, όπως και οι αρμόδιοι οι υπoυργοί άμυνας και Εξωτερικών δίνουν απαντήσεις με υπεκφυγές. Δεν είναι έντιμοι. Οι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση του να έχουν επιλέξει στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα».

Ως προς το ΝΑΤΟ, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «σε αριθμό στρατιωτών, όπως και σε οικονομική βοήθεια, η Τουρκία είναι στις πρώτες 7 χώρες του ΝΑΤΟ. Υπάρχει μια τέτοια εικόνα. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω. Όμως εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Εμείς είμαστε η ασφάλεια αυτής της περιοχής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr