Σε νέα προσπάθεια μετατροπής του μαύρου σε άσπρο επιδίδεται η Τουρκία κατά της Ελλάδας, κλιμακώνοντας την προκλητικότητά της.

Μας… παρενοχλούν οι Έλληνες

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας που πραγματοποιείται τη Δευτέρα υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα από τα θέματα της ατζέντας αφορά και στην «παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα».

Σε ρεπορτάζ της Haberler αναφέρεται, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα παρενόχλησε τουρκικά αεροσκάφη 3 φορές τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η τελευταία παρενόχληση έγινε με πυραύλους αεράμυνας S-300. Η Τουρκία μετέφερε αυτές τις καταχρήσεις στο ΝΑΤΟ και αναμένει τα βήματα που θα κάνει η συμμαχία. Στη συνάντηση θα αξιολογηθεί και αυτή η διαδικασία με την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα, στην προσπάθειά της να «γλυτώσει» από τις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, έχει επιχειρήσει να αξιοποιήσει -χωρίς αποτέλεσμα, ως τώρα…- το γεγονός ότι η Ελλάδα «φιλοξενεί» στην Κρήτη τη συστοιχία S-300 που είχε προμηθευτεί η Κύπρος το 1998 και τις δραματικές εντάσεις που ακολούθησαν την αγορά του.

Τα… παράπονα της Άγκυρας

Από τη μία πλευρά, Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά στο ζήτημα των S-400, καθώς τιμωρούν την Τουρκία για την αγορά του συστήματος, ενώ επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαθέτει τους S-300, και από την άλλη χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κύπρου για να προτείνουν τη μεταφορά του ρωσικού συστήματος στα Κατεχόμενα.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς και τις προτάσεις της Άγκυρας, απαιτώντας την πλήρη απόσυρση του συστήματος των S-400 από την Τουρκία και τη δέσμευση ότι δεν θα συνεχιστούν οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Μόσχα, ιδίως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ουδέτερη στάση που τηρεί ως σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν.

Κατά τα λοιπά, στην κορυφή της ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας φαίνεται ότι βρίσκονται ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, όπως η καταπολέμηση του πληθωρισμού, το πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης χαμηλών εισοδημάτων που θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου και η αύξηση που θα καταβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr