Ένα μεγάλο απόσπασμα από ομιλία που είχε εκφωνήσει το 2017 ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιρντιρίμ, «απαλλωτρίωσε» ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας απίστευτες αντιδράσεις στα τουρκικά social media.

Την αποκάλυψη της «λογοκλοπής» έκανε χρήστης του Twitter, ο οποίος, μάλιστα, μόνταρε τις δύο ομιλίες για να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε… δανειστεί ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού του.

Το απίθανο περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 700 χρόνων από τον θάνατο του λαϊκού ποιητή Γιουνούς Εμρέ. Εκεί ο Ερντογάν είπε ότι «η γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπεται σε κατάλληλη γραπτή γλώσσα, γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων μας».

«Οι άσκοπες συντομογραφίες, οι ξένες λέξεις, οι παράλογες εκφράσεις γίνονται συνηθισμένες μέρα με τη μέρα. Ο εθισμός της χρήσης ξένων λέξεων που βλέπουμε στις πινακίδες, την αλληλογραφία και τις συζητήσεις έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που απειλούν το μέλλον μας» είπε ο Ερντογάν, όπως… ακριβώς είχε πει και ο Γιλντιρίμ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αποκάλυψη προκάλεσε… πάρτι στα social media, αλλά και αμηχανία στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Πηγή: economico.gr