Θύελλα αντιδράσεων -λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα στην Ιταλία για μια από τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα- προκαλούν δηλώσεις του επικεφαλής του δεξιού κόμματος Forza Italia, και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Πούτιν βρέθηκε σε… δύσκολη θέση

Συγκεκριμένα, ο «Καβαλιέρε», μιλώντας στην ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, δήλωσε ότι «ο Πούτιν βρέθηκε σε μια δύσκολη, δραματική κατάσταση. Η αντιπροσωπεία των δυο φιλορωσικών δημοκρατιών του Ντονμπάς, πήγε στη Μόσχα, μίλησε με όλους – με τα ραδιόφωνα, τον Τύπο και τις τηλεοράσεις, με τα στελέχη του κόμματος – και στη συνέχεια πήγαν όλοι μαζί στον Πούτιν και του είπαν: “Ο Ζελένσκι αύξησε τις επιθέσεις των δυνάμεών του στα σύνορά μας. Φτάσαμε τους 16.000 νεκρούς. Σε παρακαλούμε να μας υπερασπίσεις, διότι, αλλιώς, δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσουμε”. Ο Πούτιν ωθήθηκε από τον ρωσικό λαό, από το κόμμα και τους υπουργούς του, να εφεύρει αυτή την ειδική επιχείρηση. Οι ρωσικές δυνάμεις, μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να μπουν στο Κίεβο, να αντικαταστήσουν με μια κυβέρνηση καλών ανθρώπων τον Ζελένσκι και μετά από άλλη μια εβδομάδα να γυρίσουν σπίτι τους».

Συμβουλές… για το πεδίο

Παράλληλα, αναφερόμενος στην εισβολή στην Ουκρανία, έδωσε και… συμβουλές προς τη Μόσχα (κατόπιν εορτής…), καθώς υποστήριξε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις, όμως, συνάντησαν απρόβλεπτη αντίσταση από μέρους των ουκρανικών, οι οποίες στηρίχθηκαν με κάθε είδους όπλα από την Δύση. Τώρα ο πόλεμος ξεπέρασε τις διακόσιες ημέρες, κάθε ημέρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και η κατάσταση στην Ουκρανία είναι όλο και πιο δύσκολο να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο, διότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες σε όλη την Ουκρανία, ενώ θεωρώ ότι έπρεπε να περιοριστούν μόνον στην περιοχή γύρω από το Κίεβο».

Οι κρίσιμες εκλογές

Σημειώνεται ότι στις εκλογές της Κυριακής, το κόμμα του Μπερλουσκόνι, μαζί με τους -πρώτους στις δημοσκοπήσεις- «Αδελφούς της Ιταλίας» και την ακροδεξιά Λέγκα εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και θα σχηματίσουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό την ηγέτιδα των «Αδελφών» Τζόρτζια Μελόνι. Οι δηλώσεις Μπερλουσκόνι έρχονται σε μια στιγμή που η κεντροαριστερά στην Ιταλία κατηγορεί τα δεξιά κόμματα για φιλορωσική στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσπαθώντας να περιορίσει τη διείσδυσή τους στο εκλογικό σώμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr