Αν χρειαζόταν μια απόδειξη ότι «η ειδική επιχείρηση» του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία έχει πάει πολύ στραβά, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αμερικάνοι είναι συντριπτικά.

Ουκρανική υπεροχή στα… τανκς

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματικό των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε στην Washington Post, αυτή τη στιγμή η Ουκρανία διαθέτει στο έδαφός της περισσότερα τανκς από τη Ρωσία και είναι αποφασισμένη να τα χρησιμοποιήσει για να αποκρούσει την εισβολή. Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται να συμπληρώσει τις δεκάδες εικόνες από κατεστραμμένα άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα οχήματα του ρωσικού στρατού που συνεχώς βγαίνουν από τα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες εξοπλίζουν την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό -από πυροβόλα χόβιτσερ μέχρι ειδικά «drones-δολοφόνους»-, ενώ κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προσφέρει στην Ουκρανία και τανκς από την σοβιετική περίοδο, αλλά και πιο σύγχρονα άρματα μάχης, χωρίς να γίνουν γνωστές, πάντως, περισσότερες λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι ότι το Κίεβο από τις 24 Φεβρουαρίου ως σήμερα έχει λάβει πολεμικό υλικό αξίας άνω των τριών δισ. δολαρίων.

Πίσω στη Ρωσία για επισκευή

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ουκρανών, οι ρωσικές απώλειες μέχρι στιγμής φθάνουν τα 800 τανκς και περίπου 2.000 πολεμικά θωρακισμένα οχήματα, γεγονός που εκτιμάται ότι προκαλεί προβλήματα στην νέα επίθεση που η Μόσχα πραγματοποιεί στην περιοχή του Ντονμπάς. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι πλέον επιστρέφουν θωρακισμένα με ζημιές στη Ρωσία για επισκευή.

Το ζήτημα των ρωσικών απωλειών παραμένει αρκετά νεφελώδες, πάντως, καθώς η Μόσχα τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για το ζήτημα αυτό, τόσο για πρακτικούς λόγους, όσο και για να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο υψηλό το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά και των Ρώσων πολιτών, οι οποίοι ήδη πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες των κυρώσεων που η Δύση επέβαλε στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr