Την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές, ότι οι Ταλιμπάν σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ και παρεμποδίζουν ξένους πολίτες από το να φθάσουν εκεί προκειμένου να αναχωρήσουν από το Αφγανιστάν, αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν μια απίστευτη ιστορία με αρνητικό πρωταγωνιστή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ αυτα, το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μέχρι και χθες ζητούσε από Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν και θέλουν να απομακρυνθούν, να συμπληρώσουν ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να δεσμευτούν ότι με την επιστροφή τους θα πληρώσουν στο αμερικανικό κράτος ποσό περίπου 2.000 δολαρίων για τη μεταφορά τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώνουν το διαβατήριό τους μέχρι να αποπληρώσουν τα μεταφορικά.

Διάψευση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μόλις το έγγραφο αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε αποζημίωση από όσους φεύγουν από το Αφγανιστάν», ωστόσο το εν λόγο έγγραφο, αλλά και οι οδηγίες εξόδου από το Αφγανιστάν που αναφέρονται στο κόστος της μεταφοράς παραμένουν ενεργές στο σχετικό σάιτ του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το παράλογο αυτό αίτημα -το έγγραφο πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά από όσους αιτούνται απομάκρυνση από το Αφγανιστάν- προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των λαθών που η κυβέρνηση Μπάιντεν -κατηγορείται ότι- έκανε κατά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα και την ταχεία παράδοσή της στους Ταλιμπάν. Τώρα μένει να φανεί αν τελικά το συγκεκριμένο έγγραφο αλλάξει ή υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα ζητηθούν τα χρήματα αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr