Έναν απίστευτο καυγά μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, Μαρκ Μάιλι, την περίοδο που η Αμερική συνταρασσόταν από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αποκαλύπτει δημοσιογράφος της Wall Street Journal.

Όπως γράφει ο Μάικλ Μπέντερ, ο Τραμπ, όσο διαρκούσαν οι διαδηλώσεις, ήθελε να ενεργοποιήσει τον νόμο περί Στάσης και να τοποθετήσει τον Μάιλι επικεφαλής μιας στρατιωτικής παρέμβασης που θα κατέπνιγε τις αντιδράσεις και θα σταματούσε και τα επεισόδια που εκδηλώνονταν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Ο μεγάλος καυγάς

Το σχέδιο του Τραμπ τρομοκράτησε τους στρατιωτικούς, οι οποίοι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν σε -επί του πρακτέου αστυνομικές επιχειρήσεις και ο Μάιλι, ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε να υπακούσει στις επιθυμίες του Τραμπ.

Ο καυγάς που περιγράφει ο Μπέντερ εκτιλύχθηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων, παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης, Μπιλ Μπαρ, και Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, όπου ο Τραμπ υπερέβαλε την εικόνα των επεισοδίων και απαίτησε από τον Μάιλι να αναλάβει επικεφαλής της επιχείρησης ελέγχου των διαδηλώσεων.

Ο Μάιλι αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο και το είπε στον Τραμπ, οπότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τραμπ (φωνάζοντας): Σου είπα ότι θα είσαι επικεφαλής, γ@@@το!

Μάιλι (επίσης φωνάζοντας): Δεν είμαι επικεφαλής!

Τραμπ: Δεν μπορείς να μου μιλάς έτσι, γ@@@το!

Μάιλι: Διάολε, έχουμε μια αίθουσα γεμάτη δικηγόρους. Μπορεί κάποιος να τον πληροφορήσει για τις νομικές μου υποχρεώσεις;

Μπαρ: Έχει δίκιο, κύριε πρόεδρε, ο στρατηγός έχει δίκιο.

Η σχεδόν διάψευση

Ο Τραμπ διέψευσε το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν συμπαθεί τον Μάιλι, αλλά ποτέ δεν τσακώθηκε μαζί του, ούτε του αντιμίλησε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αν ο στρατηγός Μάιλι μου είχε φωνάξει, θα τον είχα απολύσει εκείνη τη στιγμή».

Ωστόσο, ο Μπέντερ ανέφερε ότι ο άγριος καυγάς επιβεβαιώνεται από πολλούς εκ των παρισταμένων στη σύσκεψη και προσέθεσε ότι όταν ζήτησε από τον Τραμπ σχόλιο, εκείνος δεν του απάντησε ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr