Πολλές φορές το economico.gr έχει γράψει για… περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στη Ρωσία, ιδίως μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μόλις μερικές ημέρες μετά την ανταρσία της μισθοφορικής Ομάδας Wagner.

Συνάντηση… κορυφής

Συγκεκριμένα, ο port parole του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον ιδρυτή της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και τους διοικητές του για να συζητήσει την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης κατά των ανώτατων αξιωματικών του στρατού. Στη συνάντηση αναφέρθηκε αρχικά η γαλλική εφημερίδα Liberation, σύμφωνα με την οποία ο Πριγκόζιν συνάντησε τον Πούτιν, τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς, Βίκτορ Ζόλοτοφ και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας SVR, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου, πέντε μέρες μετά την ανταρσία που έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πρόκληση από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία. Ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων του Πριγκόζιν και διοικητών μονάδων της Wagner, και ότι διήρκησε τρεις ώρες. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες έφεραν τον Πριγκόζιν να έχει διαφύγει στη Λευκορωσία και να επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη μεταμφιεσμένος.

«Στρατιώτες του αρχηγού του κράτους»

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε την αποτίμησή του για τις ενέργειες της εταιρίας (Wagner) στο μέτωπο κατά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (στην Ουκρανία) και έδωσε επίσης την αποτίμησή του για τα γεγονότα της 24 Ιουνίου (την ημέρα της ανταρσίας)», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών για το τι συνέβη και τους προσέφερε περαιτέρω εναλλακτικές για την απασχόλησή τους. «Οι διοικητές έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη (στις 24 Ιουνίου). Τόνισαν ότι είναι πιστοί υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσαν επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν όταν το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι μισθοφόροι σε διάφορες ομάδες, όπως η Wagner, θα έπρεπε να συνάπτουν συμβόλαιο με το υπουργείο, ωστόσο, εδώ και πολλούς μήνες ο Πριγκόζιν κατηγορούσε την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων ότι δεν παρέχουν στην ομάδα Wagner την απαραίτητη λογιστική υποστήριξη και επιμελητεία, προκειμένου να πετύχει το στόχο της που ήταν η κατάληψη του Μπαχμούτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr