Από τη συνάντησή του με τον ΙωνίαςΓαβριήλ φαίνεται πως μεταδόθηκε ο κοροναΙός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος εισήχθη σήμερα στις 07:40  με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται  στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο διευθυντής τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κονιδάρης, με τον Αρχιεπίσκοπο έχει ήδη επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός ενώ ο εκπρόσωπος τύπου τόνισε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν σταματάει να στέλνει το μήνυμα της τήρησης των μέτρων.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ – ο οποίος επίσης νοσεί – είναι Έλληνας θεολόγος, Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρώην Επίσκοπος Διαυλείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρώην Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ιερώνυμος:Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θετικός βρέθηκε τελικά στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με ανακοίνωσή του εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ευχετήρια μηνύματα

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Μέσω του Twitter ευχές απέστειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν», έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο, στον οποίον ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Ευχετήριο μήνυμα για καλή ανάρρωση απέστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αναφέρει: «Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα».

Στο μεταξύ, και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε και ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο.

Πηγή: economico.gr