Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να πληρώνονται οι ιδιοκτήτες για τα χαμένα ενοίκια

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να πληρώνονται οι ιδιοκτήτες για τα χαμένα ενοίκια δήλωσε χθες (στην ΕΡΤ) ο Χρήστος Σταϊκούρας. Θα ξεκινήσει η διαδικασία με τα ενοίκια Νοεμβρίου και θα   επιχειρηθεί να γίνει πληρωμή Δεκεμβρίου εντός Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών:

  • Υπολόγισε σε 400.000 τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5
  • Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στις τρεις πρώτες δόσεις του μέτρου, προκειμένου να εξισωθεί με τις επόμενες σε ό,τι αφορά το ποσό που δεν θα επιστραφεί (το 50%), περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.
  • Είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα, προγραμματίζεται ακόμα μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η νο 6, η οποία θα διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα εισοδήματα Ιανουαρίου-Μαρτίου.
  • Σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση σε ό,τι αφορά τα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Το -59% στο λιανεμπόριο έγινε -40% σημείωσε ο υπουργός (εξαιρώντας τον χώρο των τροφίμων), ενώ στα βιβλιοπωλεία, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση 76%.
  • Αφησε παράθυρο για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σε ό,τι αφορά τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: economico.gr