Αμπράμοβιτς αποχωρεί

O Ρώσος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας Τσέλσι ανακοίνωσε ότι παραχωρεί τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας (Chelsea’s Charitable Foundation), μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου προς τη Μόσχα, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο Αμπράμοβιτς είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής στη Βρετανία λόγω της στενής φιλικής του σχέσης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για το συμφέρον της Τσέλσι

Ο Αμπράμοβιτς στη δήλωσή του τονίζει ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Τσέλσι και ότι θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακα του συλλόγου, γι΄αυτό και προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση, χωρίς πάντως να κάνει λόγο για μεταβίβαση των μετοχών του.

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ρ. Αμπράμοβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr