Ικανοποιημένος από την απόφαση αποφυλάκισής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό εμφανίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος την Τετάρτη καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι το Εφετείο.

Εξερχόμενος των φυλακών, ο σκηνοθέτης δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση αποφυλάκισης, και ευχαρίστησε τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια. Σημείωσε ότι “κάποιοι έπαιζαν 1,5 χρόνο μόνοι τους μπάλα” και πρόσθεσε ότι στο τέλος πιστεύει ότι “στο Εφετείο θα αποκατασταθεί η αλήθεια”.

Η δήλωση κατά την αποφυλάκιση

Αναλυτικά, ο Δ. Λιγνάδης δήλωσε:

Έχω να μιλήσω ενάμιση χρόνο, δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θα ήθελα επί του παρόντος να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα, όπως ίσως να παρασύρθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα.

Νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ γιατί πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας στο Εφετείο, πιστεύω πως θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω από τη ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του – και δεν το λέω αυτό για να του κάνω διαφήμιση – ο οποίος με μεγάλη αυταπάρνηση και παίρνοντας μια στάση απέναντι σε πολλούς με βοήθησε και με βοηθάει σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα, και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο“.

Εισαγγελική παραγγελία

Πάντως, η υπόθεση δεν φαίνεται ότι τελειώνει εδώ, καθώς τη διαβίβαση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που αποφάσισε την ενοχή και την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο παρήγγειλε κατεπειγόντως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, για να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Επίσης, ζητά να της διαβιβαστεί και η αναφορά του εισαγγελέα της έδρας Κων. Κούντρια, μέσα στην οποία καταγράφονται οι γνωμοδοτήσεις τους επί της ενοχής, των ελαφρυντικών και της αναστολής της ποινής έως την έφεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr