Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσονται οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος με καταμετρημένο το ένα τέταρτο των ψήφων προηγείται καθαρά του κεμαλικού αντιπάλου του.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 54,27% με καταμετρημένο το 25,69% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 39,75%. Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,39% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,56%.

Στο καταμετρημένο 25,69% των ψήφων δεν έχει ενσωματωθεί η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει ότι όσο ενσωματώνονται περισσότερα τμήματα στα επίσημα αποτελέσματα, η τάση δείχνει ότι μειώνεται το αρχικό προβάδισμα του Ταγίπ Ερντογάν και ενισχύεται το ποσοστό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ενσωμάτωση του 25,69% των ψήφων σε περίπου δύο ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες δείχνει ότι η επίσημη καταμέτρηση προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να έχει καταμετρηθεί περίπου το 50% των ψήφων. Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο Ερντογάν αποδεικνύεται ως ώρας… εφτάψυχος.

Από την πλευρά του, ο Κιλιτσντάρογλου, σε ανάρτησή του στα social media σημείωσε: «Θέλω να απευθύνω έκκληση στους ήρωές μας της δημοκρατίας. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει, μέχρι να παραδοθεί η τελική υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και σωστή εκδήλωση της βούλησης του λαού εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Θα δεις, θα αξίζει την κούρασή σου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr