Αρμενία πραξικοπήματος

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, καταγγέλλοντας απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του.

Την είδηση της απομάκρυνσης του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Προηγουμένως, ο Παισινιάν είχε καταγγείλει την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του ιδίου και της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση με την οποία ο στρατός τον καλούσε να παραιτηθεί.

Ζητούν από τον Πασινιάν να παραιτηθεί για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας βρίσκεται αντιμέτωπος με μαζικές διαμαρτυρίες και αιτήματα να παραιτηθεί, κατηγορούμενος από τους επικριτές του για καταστροφική διαχείριση της σύρραξης με το Αζερμπαϊτζάν με διακύβευμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ο αρμένιος πρωθυπουργός έχει καλέσει σήμερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω του Facebook.

Σύμφωνα με το Interfax, δεν έχει γίνει σαφές εαν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Πηγή: economico.gr