Στις 7 Σεπτεμβρίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές από όσους υποψηφίους έχουν προσφέρει τίμημα έως 5% χαμηλότερο από αυτό του πλειοδότη.

Στόχος είναι το τίμημα των προσφορών για τη νέα σύμβαση παραχώρησης να έχει γίνει γνωστό πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του πρωθυπουργού εκεί.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης θα έχει διάρκεια 25 ετών και σύμφωνα με πηγές της αγοράς το τίμημα ενδέχεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. και πιθανώς να προσεγγίσει ακόμα και τα 2,5 δισ. Ωστόσο για να καταστεί εφικτή η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών στις 7 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να μην κατατεθούν ενστάσεις υποψηφίων κατά άλλων συμμετεχόντων.

Για τον λόγο αυτό το ΤΑΙΠΕ∆ έδωσε παράταση 36 ωρών στην προθεσμία για την προσκόμιση από τους υποψηφίους διευκρινιστικών πληροφοριών και βεβαιώσεων που τους έχει ζητήσει, η οποία έληγε χθες Δευτέρα. Η νέα προθεσμία εκπνέει αύριο Τετάρτη το μεσημέρι.

Κατόπιν το ΤΑΙΠΕ∆ σε συνεργασία με τους συμβούλους του θα αξιολογήσει και τα νέα διευκρινιστικά στοιχεία και το διοικητικό του συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου, εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα, να εγκρίνει τους φακέλους των υποψηφίων και να προχωρήσει στην επόμενη, τελική φάση. Δηλαδή την αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν προγραμματιστεί κατά ομάδες επενδυτών συναντήσεις στα γραφεία του ΤΑΙΠΕ∆ προκειμένου να λάβουν γνώση των νομιμοποιητικών εγγράφων και των διευκρινιστικών πληροφοριών του κάθε υποψηφίου όλοι οι ανταγωνιστές του.

Τα τιμήματα που έχουν προσφέρει οι υποψήφιοι επενδυτές θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν αποσφραγιστούν οι εν λόγω φάκελοι. Δηλαδή, εκτός απροόπτου, στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αυτό διότι το ΤΑΙΠΕ∆ επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια στον διαγωνισμό και, αυτονόητα, τη βελτιστοποίηση του τιμήματος που θα εισπράξει το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr