Γεωργιάδης εστίαση

Την ερχόμενη  Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της εστίασης ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Εως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης  η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά την προσεχή Πέμπτη και την επόμενη ημέρα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων  θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου, ώστε να μπορέσουν να ενισχυθούν και εποχιακές επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα είχε προγραμματιστεί να ανοίξει την περασμένη Δευτέρα αλλά όπως είπε ο  υπουργός η απόκλιση των τεσσάρων ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό ανοίγματος,  οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα το μεσημέρι  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της. Oπως ανακοίνωσε μάλιστα η Κομισιόν το ύψος του προγράμματος θα φθάσει στα 500 εκατομμύρια αντί των 330 εκατομμυρίων που σχεδιαζόταν αρχικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «από αυτή τη στιγμή και πέρα το πρόγραμμα για την υποβοήθηση του ανοίγματος της εστίασης θα τρέξει γρήγορα».

Μέγιστη επιδότηση 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση

Η μέγιστη επιδότηση ανά επιχείρηση θα είναι 100.000 ευρώ. Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατεθεί μόνο για την προμήθεια υλικών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της επιχείρησης (π.χ. τρόφιμα και ποτά).

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι  στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται η κάθε επιχείρηση, ώστε οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους.

Διευκρίνισε επιπλέον πως αν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν μέσα στο Ιούνιο και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr