ασκήσεις προσομοίωσης

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε ασκήσεις την Τετάρτη με προσομοίωση πυρηνικών επιθέσεων στον δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι έκαναν ασκήσεις προσομοίωσης με «ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander πυρηνικής δύναμης, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση του.

Ασκήσεις προσομοίωσης 

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν ασκήσεις με μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους, με μίμηση εκτοξευτών πυραυλικών συστημάτων, όπως αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά την πραγματοποίηση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε ελιγμό για να αλλάξει θέση προκειμένου να αποφύγει «πιθανά αντίποινα», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ο Πούτιν έχει υπαινιχθεί την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, προειδοποιώντας για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr