επεισόδια ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής σε συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέναντι από τα Προπύλαια.

ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ είχαν καλέσει σε συγκέντρωση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της: «Οι Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ “υπερβάλλουν εαυτόν” δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε. Έχουμε χάσει έως τώρα 30 υγειονομικούς από κοροναϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και χιλιάδες νόσησαν και νοσούν από κοροναϊό.

Επικίνδυνα και ανθυγιεινά τα επαγγέλματά μας 

Φυσικά δεν είναι μόνο ο κοροναϊός. Οι Υγειονομικοί έρχονται σε επαφή και με άλλα λοιμώδη νοσήματα εκθέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο την υγεία τους. Ως εκ τούτω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε να σας πείσουμε ότι όλα τα επαγγέλματα είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Ακόμη και οι υποστηρικτικές ειδικότητες (Διοικητικοί, Τεχνικοί κλπ) έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς».

Λόγω της συγκέντρωσης και της έντασης που ακολούθησε, παρατηρείται μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Συγγρού, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr