«Αλλαγή υποδείγματος» θεωρείται -αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες- η απόφαση της Apple να μπει και αυτή στο παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin, το Ethereum κλπ.

Μια πρώτη ένδειξη για τις προθέσεις του κολοσσού της τεχνολογίας είναι μια αγγελία που δημοσιεύτηκε στο CoinDesk, με την οποία η Apple ζητά έναν «Business Development Manager – Alternative Payments», ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει «τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας (μόνιμης ή σε συνεργασία) σε παρόχους εναλλακτικών τρόπων πληρωμής, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, υπηρεσία BNPL (buy-now, pay later), μεθόδους Fast Payments, κρυπτονομίσματα, κλπ».

Η αγγελία υποδηλώνει ότι η εταιρεία αναζητά ένα άτομο που δεν είναι προσκολλημένο στις mainstream λύσεις πληρωμών. «Ψάχνουμε τον υποψήφιο που νιώθει άνετα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, που του αρέσει να σκέφτεται πάνω σε ακραίες καταστάσεις και αναρωτιέται: “Πώς μπορώ να το κάνω αυτό διαφορετικά;”», αναφέρει η αγγελία στον ιστότοπο της Apple.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, φαίνεται ότι η Apple έχει αρχίσει να βλέπει “ζεστά” το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, πολύ πριν δημοσιεύσει αυτή την αγγελία. Η καταχώριση της Coinbase στο App Store δείχνει ότι το Apple Wallet υποστηρίζει πλέον τη συγκεκριμένη πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, αν και φαίνεται πως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη πλήρως η λειτουργία της.

Αν τελικά αποδειχθεί αληθές, η υποστήριξη της Apple θα είχε ως συνέπεια να αυξηθεί η ζήτηση των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που ήδη προκαλεί προβλήματα σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Το Ιράν επέβαλε αυτή την εβδομάδα 4μηνη απαγόρευση στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων υπό τον φόβο της εκτίναξης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι μη αδειοδοτημένοι miners στην Ισλαμική Δημοκρατία εκμεταλλεύονται τη σχετικά φθηνή ηλεκτρική ενέργεια της χώρας για να λειτουργούν τεράστια συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr