Μπάιντεν:

“Αυτή είναι η αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέσπασε ένα κομμάτι της χώρας αυτής”, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν σε νέο διάγγελμα του. Έδωσε δε έμφαση στο ότι ο Πούτιν διεκδικεί περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν σήμερα οι αυτονομιστές.

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα αρχίσει να επιβάλει κυρώσεις πολύ πιο ισχυρές από τις προηγούμενες. «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απαιτεί σθεναρή απάντηση» υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε ο Μπάιντεν, η Ρωσία έχει πλέον χωρίς καμία αμφιβολία κινηθεί ενάντια στην Ουκρανία με την αναγνώριση των αποσχιστικών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

“Η πρώτη μερίδα κυρώσεων θα τεθεί σε ισχύ άμεσα”

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η πρώτη μερίδα κυρώσεων θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Ειδικότερα, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε δύο ρωσικές τράπεζες, καθώς και σε μέλη της ρωσικής ελίτ. Σημείωσε επίσης ότι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν ένα περιεκτικό πακέτο κυρώσεων ενάντια στο ρωσικό κρατικό χρέος.

  • Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει δώσει άδεια για να αποσταλούν περισσότερες δυνάμεις και στρατιωτικός εξοπλισμός για την ενίσχυση των χωρών της Βαλτικής.

Ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά προειδοποιήσε τη ρωσική πλευρά ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους

Ο Μπάιντεν έκλεισε την ομιλία του δίνοντας και ένα τόνο αισιοδοξίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος να αποφύγουμε το «χειρότερο σενάριο», δήλωσε. «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην διπλωματία αν είναι σοβαρή. Όταν τελειώσουν όλα θα κρίνουμε τη Ρωσία από τις πράξεις, όχι από τα λόγια της. Ότι και να κάνει η Ρωσία θα απαντήσουμε με ενότητα και καθαρότητα»..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr