Μπάιντεν Βρετανία
Vice President Joe Biden

Σε ενίσχυση και αναδιάταξη των δυνάμεών τους στην Ευρώπη προχωρούν οι ΗΠΑ, μετά τις ρωσικές απειλές και με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τον αριθμό των αντιτορπιλικών που διαθέτουν στην Ισπανία σε 6 από 4.

Είπε επιπλέον ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει δύο επιπλέον μοίρες F-35 στη Βρετανία και θα εγκαθιδρύσει το αρχηγείο του 5ου Στρατού στην Πολωνία.

Σολτς: Όπλα στο Κίεβο για όσο χρειαστεί

Οι σύμμαχοι του NATO θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία για όσο καιρό χρειαστεί, δήλωσε από την πλευρά του ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Είναι καλό που οι χώρες που συγκεντρώνονται εδώ, όπως και πολλοί άλλοι, συμβάλλουν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί – παρέχοντας οικονομικά μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και παρέχοντας τα όπλα που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία» ανέφερε ο κ. Σολτς προσερχόμενος στις συνομιλίες κατά την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Το μήνυμα είναι: θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – και να το κάνουμε εντατικά – για όσο καιρό χρειαστεί, για να μπορεί η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr