Γώγος γρίπη εμβολιασμός χειμώνας

Με μπαράζ εμβολιασμών, βελτιώνονται σημαντικά τα ποσοστά των πολιτών που εμβολιάζονται και κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, γεγονός που προκαλεί αμυδρά χαμόγελα αισιοδοξίας τουλάχιστον για ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους , μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί, από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, περισσότερο από 2.870.000 εμβολιασμοί. Οι 2.025.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 19,3% και ο αριθμός των συμπολιτών μας που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνάει τις 845.000 και ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8%.

  • Την προηγούμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Απριλίου, ανοίξαμε την πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού η ηλικιακή ομάδα 55- 59 και οι εκπαιδευτικοί και το Σάββατο ανοίξαμε την πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού η ηλικιακή ομάδα 50- 54. Μέχρι στιγμής 293.000 συμπολίτες μας από την ηλικιακή ομάδα 55-59 έχουν κλείσει ραντεβού και 270.000 συμπολίτες από την ηλικιακή ομάδα 50-54“, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία:

  • για τα άτομα ηλικίας 85 και άνω, 62% έχουν εμβολιαστεί και το ποσοστό αυτό είναι 67% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.
  • για τα άτομα 80-84 είναι 62% έχουν εμβολιαστεί, 67%
  • για τα άτομα 75-79, το 71% έχει εμβολιαστεί και 78% έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει προγραμματίσει ραντεβού. Είναι η καλύτερη ηλικιακή ομάδα η συγκεκριμένη.
  • για τα άτομα 70-74, 55% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση και αν προσθέσουμε αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού αυτό ανέρχεται στο 73%.
  • για τα άτομα 65-69 είναι 35% έχει ήδη εμβολιαστεί και ανέρχεται το ποσοστό στο 71% με τα κλεισμένα ραντεβού.
  • για τα άτομα 60-64 το 51% έχει εμβολιαστεί και θα ανέλθει στο 64% με τα ραντεβού.
  • Οι δυο ομάδες που άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα. Στην ομάδα 55-59, το 53% έχει ήδη κλείσει ραντεβού και στους 50-54, που άνοιξε πριν από δυο μέρες, το 43% έχει ήδη προγραμματίσει το ραντεβού του.

Επόμενοι εμβολιασμοί

Σε σχέση με το πλάνο των επόμενων ημερών, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ακόμη ότι “τα ραντεβού μας είναι αρκετά και κάποιος ο οποίος θα κλείσει το ραντεβού του αύριο, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα. Θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν την πρώτη δόση σε ένα άμεσο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα“.

Το πλάνο είναι στην συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30- 39.

Οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων αυτών, 30-39 και 40-44, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους.

Μπαράζ εμβολιασμΌσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr