Ανάλυση του Politico.

Ο Φρανς Τίμερμανς, επικεφαλής της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην εθνική πολιτική σκηνή της Ολλανδίας μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη αν ενδιαφέρεται για μια επιστροφή στην ολλανδική πολιτική, ο επίτροπος – μέλος του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος της Ολλανδίας – δεν είπε όχι.

«Το κόμμα μου και το κόμμα των Πρασίνων διεξάγουν δημοψήφισμα που θα επιτρέψει στα μέλη [του κόμματος] να μιλήσουν για το αν θέλουν να έχουν μια κοινή λίστα και ένα κοινό πρόγραμμα. Οτιδήποτε θα έλεγα τώρα θα διατάρασσε αυτή τη διαδικασία», είπε.

«Εναπόκειται στα μέλη και των δύο κομμάτων να εκφραστούν και στη συνέχεια όλοι θα πρέπει να αποφασίσουν για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Η Ολλανδία θα διεξαγάγει γενικές εκλογές τον Νοέμβριο μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης που οφείλεται στη μεταναστευτική πολιτική. Ο Ρούτε ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από την πολιτική μετά από 13 χρόνια ως πρωθυπουργός και 17 χρόνια ως ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Ο Τίμερμανς υπηρέτησε για λίγο ως υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας πριν ενταχθεί στην Επιτροπή το 2014. Από το 2019 είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

ΠΗΓΗ: Politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr