Βρετανία ταξίδια

Δεν θα προστεθούν νέες χώρες ή περιοχές στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, εν όψει των επίσημων ανακοινώσεων από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιες χώρες να αφαιρεθούν κιόλας από την «πράσινη λίστα», ενώ αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες χωρών στην «κόκκινη λίστα».

Η πλήρης λίστα των χωρών αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας., Γκραντ Σαπς.

Νωρίτερα πάντως, υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων στα βρετανικά ΜΜΕ που εκτιμούσαν ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: Κεφαλλονιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ  θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.

Μένουν ξανά εκτός “πράσινης λίστας” Ελλάδα και Ισπανία

Παρά την έντονη φημολογία που είχε φουντώσει τις τελευταίες ώρες, η βρετανική κυβέρνηση επιμένει στην αρχική της απόφαση. Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει εδώ στη χώρα την ώρα που ασφαλώς θα επιτρέπουμε τα ταξίδια όπου υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν».

Τον  Μάιο, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αεροπορικών εταιριών και επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr