Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η πυραυλική επίθεση της Παρασκευής στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία είχε ως αποτέλεσμα “να σκοτωθεί η  ανώτατη διοίκηση του Ρωσικού στόλου”.

Η πληροφορία δίνεται από το BBC προς το οποίο μια ουκρανική στρατιωτική πηγή είπε ότι η επίθεση άφησε “δεκάδες νεκρούς και τραυματίες κατακτητές, συμπεριλαμβανομένης της ανώτατης διοίκησης του στόλου”. Η επίθεση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε με πυραύλους Storm Shadow, τους οποίους προμηθεύουν η Βρετανία και η Γαλλία. Η ουκρανική πλευρά δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με μια συνάντηση αξιωματούχων του ναυτικού.

Σε σύντομη δήλωση, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα είχε προκαλέσει θανάτους και τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο αρχηγός πληροφοριών του Κιέβου, Kyrylo Budanov, ισχυρίστηκε από την πλευρά του, ότι δύο Ρώσοι διοικητές τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση με πυραύλους. Το BBC ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα πολλούς από τους ισχυρισμούς στο πεδίο της μάχης που διατυπώνονται από καμία πλευρά.

Ουκρανικές επιθέσεις κατά ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία

Οι δυνάμεις του Κιέβου εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Κριμαία. Την περασμένη εβδομάδα, το ναυτικό της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι χτύπησε μια συστοιχία πυραύλων αεράμυνας S-400 που κάλυπτε τη χερσόνησο, υποβαθμίζοντας την ικανότητα της Ρωσίας να αμύνεται από νέες επιθέσεις.

Μια μέρα νωρίτερα, ένα μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο και ένα υποβρύχιο υπέστησαν ζημιές σε μια επίθεση που η Ουκρανία είπε ότι χρησιμοποίησε επίσης πυραύλους Storm Shadow. Οι επιθέσεις στην Κριμαία είναι στρατηγικά και συμβολικά σημαντικές.

  • Με πληροφορίες από το BBC
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr