Ερντογάν Oruc

Με blame game και νέες απειλές κατά της Ελλάδας ο Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση και ανεβάζει τον πήχη των προκλήσεων.

«Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα όπως της αξίζει», ήταν το εμπρηστικό μήνυμα που έστειλε ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ενώ επέρριψε στην Αθήνα και την ευθύνη για το ναυάγιο των διερευνητικών συνομιλιών.

«Το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος, κλιμακώνοντας την προκλητικότητα του.

Ο Ερντογάν προανήγγειλε επίσης ότι το Yavuz θα βγει και εκείνο στην ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του.

«Δείξαμε σε όλους ότι κανένα σχέδιο που δεν σέβεται τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί», είπε, αναφέροντας επίσης ότι το Σάββατο θα μεταβεί το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί.

Πηγή: economico.gr