Οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014

To πρακτορείου Bloomberg (ρεπορτάζ Patrick Sykes) μεταδίδει ότι οι τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Ο υπουργός Μεταφορών Adil Karaismailoglu έγραψε στο Twitter για να γιορτάσει την αύξηση κατά 58% στο εμπόριο οχημάτων με τη Ρωσία, τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, ως απόδειξη της “αυξανόμενης υλικοτεχνικής ισχύος της Τουρκίας”.

Ευρύτερη η έξαρση των τουρκικών εξαγωγών στη Ρωσία

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας ευρύτερης έξαρσης των τουρκικών εξαγωγών προς τη Ρωσία που έφτασε στο υψηλό οκταετίας των 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία TurkStat.

Αυτά είναι καλά νέα για την προσπάθεια του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αυξήσει τις εξαγωγές ως μέρος αυτού που αποκαλεί «νέο οικονομικό μοντέλο», αλλά θα απογοητεύσει τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να απομονώσουν την οικονομία της Ρωσίας με κυρώσεις.

Η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, προσπαθώντας αντ’ αυτού να ισορροπήσει τη σχέση της και με τις δύο πλευρές του πολέμου. Προμηθεύει την Ουκρανία με drones, ενώ ενθαρρύνει τις ρωσικές επενδύσεις και το ζωτικής σημασίας ξένο νόμισμα για την οικονομία της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr