Μπορεί χθες το ΔΝΤ να ζήτησε επιμόνως την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ελέω πληθωρισμού, αναλυτές του Bloomberg ωστόσο «βλέπουν» μια μικρή παύση την επόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά τους τελευταίους 15 μήνες.

Μάλιστα εκτιμούν ότι θα αφήσει την πολιτική της αμετάβλητη μέχρι τον Δεκέμβριο, παρά τον επίμονο πληθωρισμό και την ανθεκτική οικονομία.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed θα κρατήσει σταθερά τα επιτόκια της στην επόμενη συνεδρίαση της στις 13 και 14 Ιουνίου, στο 5% με 5,25%, ενώ οι αξιωματούχοι θα είναι πιο δύσκολο να αποφασίσουν την επόμενη τους κίνηση στη συνεδρίαση του Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των αναλυτών στο Bloomberg.

Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή 46 οικονομολόγων την περίοδο 2-7 Ιουνίου.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, όταν σε ομιλία του τον προηγούμενο μήνα ανέφερε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να περιμένει για να αξιολογηθεί πλήρως ο αντίκτυπος των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων στην οικονομία, αλλά και η επίδραση των τελευταίων τραπεζικών κλυδωνισμών στη διαθεσιμότητα πιστώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr