Καλογρίτσας Παππάς

Ο Νίκος Παππάς και «κάποια από το παιδιά» του ζήτησαν να μπει «μπροστινός» για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρώην υπουργός έπαιξε τον ρόλο του «προξενητή» μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της κατασκευαστικής εταιρίας CCC για να στηθεί εικονική υπεργολαβία: Αυτά αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας σε μια κατάθεση – ποταμό στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά.

“Στον άραβα με έστειλε ο Παππάς”

«Ήμουν και θα είμαι αριστερός» φέρεται να είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος κατέθεσε ότι ο Νίκος Παππάς «και κάποια παιδιά» του ζήτησαν να μπει «μπροστινός» για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. «Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος Παππάς» δήλωσε, επικαλούμενος σύμφωνα με πληροφορίες την ύπαρξη SMS και emails παρουσιάζοντας σχετικό φάκελο.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του στη Βουλή εμφανίσθηκε να δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως ο τότε υπουργός ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, υποστηρίζοντας πως διαθέτει σχετική αλληλογραφία και μηνύματα μεταξύ κινητών τηλεφώνων εμφανίζοντας και ένα φάκελο στον οποίο υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στο σημείο αυτό έθεσε θέμα παρουσίας στην επιτροπή του δικηγόρου του Νίκου Παππά ενώ ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησε κατ’ επανάληψη να διακόψει την κατάθεση. Όμως, ο Χρήστος Καλογρίτσας απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε:

«Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω έργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;»

“Ημουν και είμαι αριστερός”

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να δημιουργηθεί ένας «επικοινωνιακός βραχίονας» μέσω του οποίου θα στηριζόταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Στήριζα το Σύριζα με όλες τις δυνάμεις μου, ήμουν και είμαι αριστερός» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας μάλιστα ότι «είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα, ένιωσα ξαναστρατολογημένος και έμεινα στους νέους» για να προσθέσει πως «μετά τις εκλογές και αφού κερδίσαμε και επειδή είχα την εμπειρία “φωνάχτηκα” από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά…»

Στον αντίποδα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποδομήσουν τα καταγγελλόμενα από τον κ. Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά, καθώς και τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ρευστότητας την εποχή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, επικαλούνται την ύπαρξη εγγράφου από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καλογρίτσας είχε καταθέσει σε αυτή 8 εκατομμύρια ευρώ  την 1η Ιουλίου 2016, πολύ πριν δηλαδή τον Αύγουστο οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και πολύ πριν να γνωρίσει τους αδερφούς Χούρι της CCC.

Η κατάθεση διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι στις 12.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr