Στο επίκεντρο νέων επιθέσεων βρίσκεται ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αυτή τη φορά λόγω του ελαχίστου χρόνου που αφιερώνει στις κοινοβουλευτικές ομιλίες.

Όπως γράφει ο Guardian, o πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια λίρες μόνο για το 2023 και αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις για τον περιορισμένο χρόνο που έχει αφιερώσει για ομιλίες στο κοινοβούλιο.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την έρευνα «Λογαριασμοί Γουεστμίνστερ», δείχνουν ότι οι τα έσοδα του Μπόρις Τζόνσον από μη κοινοβουλευτικούς πόρους αντιστοιχούν περίπου στο 85% του εισοδήματος του.

Δεν υπάρχει, εντούτοις, καμία ένδειξη για αδικοπραξία ή για φοροδιαφυγή και ο Τζόνσον λέγεται ότι έχει διασφαλίσει ότι όλες οι επιπλέον αμοιβές του έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τους κανόνες.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι μιλάει ελάχιστα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ συνεχίζει να απολαμβάνει τον παχυλό βουλευτικό μισθό των 84.000 λιρών.

Ο Τζόνσον μίλησε στo βρετανικό κοινοβούλιο 16 φορές σε 10 ημέρες από τότε που έφυγε από την Ντάουνινγκ Στριτ τον περασμένο Σεπτέμβριο, έλαβε δωρεάν διαμονή δεκάδων χιλιάδων λιρών και συγκέντρωσε εκατομμύρια για ομιλίες και προκαταβολή στα απομνημονεύματά του, γράφει ο Guardian.

Η χρέωση άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών για μια ομιλία δεν ήταν «η καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά οι άνθρωποι θα κάνουν τις επιλογές τους για το τι θέλουν να πληρώσουν για να ακούσουν», είπε η Μπρίτζετ Φίλιπσον, η τομεάρχης παιδείας του Εργατικού Κόμματος.

Η Μπρίτζετ Φίλιπσον μιλώντας στο Sky news κατακεραυνώνει τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «είναι εκλεγμένος βουλευτής και ίσως θα έπρεπε να κάνει ομιλίες στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον κάνει ό,τι θέλει. Κάνει πάντα αυτό που θέλει. Νομίζω ότι η ανάδειξη του ενός ή του άλλου θέματος γύρω από το όνομά του κάθε τόσο απλώς μας θυμίζει πόσο ευτελισμένο έχει γίνει το Συντηρητικό κόμμα».

«Το Συντηρητικό Κόμμα είχε σαπίσει από πάνω μέχρι κάτω, όχι μόνον ο Τζόνσον», συμπεραίνει η Μ. Φίλιπσον, ενώ ο πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου των Τόρις Στίβεν Ντόρελ είπε ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να αναρωτηθεί: «Είναι ακόμα στην πολιτική ή στη σόου μπίζνες;»

«Αν θέλει να τον πάρουν στα σοβαρά πως συμβάλει στην πολιτική συζήτηση, το μοναδικό μέρος που μπορεί να το δείξει αυτό είναι η Βουλή των Κοινοτήτων», καταλήγει ο Ντόρελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr