Μπόρις Τζόνσον

Αρνητική για τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό και τους χειρισμούς του, η έκθεση της ανώτερης κρατικής λειτουργού Σου Γκρέι για τα πάρτι που έλαβαν χώρα στη Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο 2020-2021 παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, δημοσιεύτηκε μεν μερικώς στις 31 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να οδηγήσει στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός από την πλευρά του δεν έχει προς το παρόν εκδηλώσει καμία διάθεση να εγκαταλείψει το πόστο του, παρά τις επικρίσεις που έχουν ενταθεί προς το πρόσωπό του.

Το σίριαλ, ωστόσο, αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον, συνεχίζεται με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον σε άλλα επερχόμενα επεισόδια.

Ένα ερώτημα είναι, πια, το εάν και πότε θα δοθεί ολόκληρη η έκθεση της Σου Γκρέι στη δημοσιότητα όπως ζητούν βουλευτές.

300 φωτογραφίες – 500 σελίδες

Πολλά αναμένεται να κριθούν, όμως, και από τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) για κάποια από τα αμφιλεγόμενα «πρωθυπουργικά» πάρτι που είχαν λάβει χώρα μέσα σε συνθήκες lockdown όχι μόνο στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και στο πρωθυπουργικό διαμέρισμα.

Το ενδιαφέρον ενισχύεται από τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Σκότλαντ Γιαρντ έχει ήδη στη διάθεσή της και εξετάζει περισσότερες από 300 φωτογραφίες που σχετίζονται με τα εν λόγω πάρτι και πάνω από 500 σελίδες με στοιχεία.

Ο μεγάλος όγκος του – ενδεχομένως ενοχοποιητικού – υλικού είναι πολύ πιθανό βέβαια να οδηγήσει και στην καθυστέρηση της δημοσίευσης του όποιου τελικού πορίσματος.

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν παραίτηση 

Εν τω μεταξύ ωστόσο, οι αντιπολιτευόμενες φωνές που ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί παραμένουν και οξύνονται, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πολιτικοί της Συντηρητικής πλειοψηφίας που έχουν διαμηνύσει πως δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται πως εάν τουλάχιστον 54 Συντηρητικοί βουλευτές από τους συνολικά 359, αποφασίσουν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του Τζόνσον (και στείλουν σχετικές επιστολές στον επικεφαλής της αρμόδιας κομματικής επιτροπής 1922 Committee), τότε ανοίγει αυτομάτως ο δρόμος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους ιδίους τους Συντηρητικούς βουλευτές.

Με πληροφορίες από the Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr