Το BrainReGain, η πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού, παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση τη στρατηγική και το έργο της, με σκοπό τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι στρατηγικοί άξονες δράσης του BrainReGain είναι η συμβολή στη δημιουργία πλαισίου επιστροφής των brain drainers, η καλλιέργεια συνεργειών και συμπράξεων με τους Έλληνες του εξωτερικού, η υποστήριξη σημαντικών πρωτοβουλιών για την παιδεία, την υγεία και την επιχειρηματικότητα και η ανάδειξη καλών πρακτικών και τρόπων εφαρμογής τους στην Ελλάδα.

Το BrainReGain παρουσίασε επίσης, τα αποτελέσματα δύο ερευνών που χαρτογραφούν την επιθυμία επιστροφής των Ελλήνων και αντιστοίχως την πρόθεση προσλήψεών τους από τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος για Έρευνα και Καινοτομία και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς και τη στρατηγική, το έργο και τους άξονες δράσης του BrainReGain θα τα βρείτε εδώ.

Η συμμαχία BrainReGain

Το BrainReGain αντλεί τη δύναμη του από την ισχυρή συμμαχία που αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού, κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία προέρχονται από αυτές.

Οι 35 εταιρείες που στηρίζουν την πρωτοβουλία BrainReGain είναι οι: Aegean Airlines, AIMS International, Alpha Bank, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, BEAT, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, ΔΕΣΦΑ, Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, Entersoft, ΕY, Τράπεζα Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, iCBS, Kyklades Maritime Corporation, LeasePlan, METRO, Microsoft, Ogilvy, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, PotamitisVekris, Trans Adriatic Pipeline, Τράπεζα Πειραιώς, Sani Ikos, T.E.MES, ΤΙΤΑΝ, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Upstream, Xerox Hellas, Zepos & Yannopoulos.

Στη Φωτογραφία:
(από τα αριστερά προς τα δεξιά)

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ, Διευθύνων Σύμβουλος, Ogilvy Greece
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Chipita Group
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΣΕΝΤΕΣ, Πρόεδρος Δ.Σ., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος για Έρευνα και Καινοτομία
ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, Γιατρός, Συνιδρύτρια Brain Gain
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, Managing Partner, EY Greece
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΣΜΕΤΑΤΑΤΟΣ, Μέντορας και Εθελοντής Πρωτοβουλίας BrainReGain  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr