Αναστέλλει τη λειτουργία

Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έχει οδηγήσει πολλές βιομηχανίες στον κόσμο στην αναστολή λειτουργίας παραγωγικών τους μονάδων.

«Θύμα» των ανατιμήσεων έπεσε και ο μεγαλύτερος παραγωγός πρωτογενούς αλουμινίου στις ΗΠΑ, η Century Aluminium Company, που ανέστειλλε τη λειτουργία του μεταλλουργείου και ανακοίνωσε πως σε «χαμηλούς ρυθμούς θα συνεχίσει τη λειτουργία του από την ερχόμενη Δευτέρα».

Η αναστολή λειτουργίας του μεταλλουργείου αναμένεται να κρατήσει από εννέα έως δώδεκα μήνες, μέχρι οι τιμές ενέργειας επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Η Century, όπως αναφέρει η εταιρεία, αναζητά τρόπους να περικόψει τα κόστη της, χωρίς να προχωρήσει σε μόνιμες απολύσεις του εργατικού της δυναμικού.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στη Βόρεια Αμερική 

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμινίου στη Βόρεια Αμερική, το οποίο χρησιμοποιείται και στον αμυντικό κλάδο. Σήμερα απασχολεί πάνω από 600 εργαζομένους, σε αρκετούς από τους οποίους ανακοινώθηκε ότι βάσει του νόμου Warn, θα απολυθούν προσωρινά και μέχρι την επιστροφή της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο Jesse Gary, πρόεδρος και CEO της εταιρείας ανέφερε πως «βιώνουμε μια άνευ προηγούμενου αύξηση των παγκόσμιων τιμών ενέργειας, που έρχεται ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το κόστος ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του εργοστασίου έχει υπερτριπλασιαστεί και έτσι κάνει ασύμφορη τη λειτουργία του. Είμαστε βέβαιοι ότι οι τιμές ενέργειας θα επανέλθουν εν μέρει σε φυσιολογικά επίπεδα και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις προοπτικές ανάπτυξης του μεταλλουργείου Hawesville.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους ανέφερε πως «θα συνεργαστούμε με όλους τους εργαζομένους προκειμένου να τους βοηθήσουμε να βρουν κρατικούς πόρους για να βιοποριστούν, για όσο διάστημα παραμείνει κλειστό το μεταλλουργείο. Η απόφαση αφορά μόνο το μεταλλουργείο του Hawesville και κανένα άλλο από όσα λειτουργεί η εταιρεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr