ΟΧαμάς: Τζακ ποτ στην τρομοκρατία! Δισεκατομυριούχοι οι τρεις ηγέτες της. Κρατικοί χορηγοί τους Τουρκία και Κατάρ
Οι ηγέτες της Χαμάς Ismail Haniyeh, Khaled Mashaal και Abu Marzouk

Ενώ ο λαός της Γάζας ζει σε συνθήκες αθλιότητας και υποφέρει από τη φρίκη που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς (και στις οποίες απάντησε σκληρά το Ισραήλ με τραγικές συνέπειες για τους αμάχους) οι ηγέτες οργάνωσης, που θεωρείται τρομοκρατική από τον Δυτικό κόσμο, ζουν τη ζωή τους μεσ’ τη χλιδή!

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι “οι ηγέτες της Χαμάς είναι δισεκατομμυριούχοι, συγκεντρώνοντας ένα συντριπτικό τζακ ποτ από χρήματα της τρομοκρατίας για τον εαυτό τους”.

“Είναι πραγματικά οι αριθμοί που σοκάρουν, βλέποντας το τεράστιο ποσό των χρημάτων που μερικοί από αυτούς τους αρχηγούς της Χαμάς έχουν καταφέρει να βάλουν στην άκρη”, δήλωσε στο Fox News ο Jonathan Schanzer, ανώτερος αντιπρόεδρος έρευνας στο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών.

“Δεν υπάρχει καμία λογοδοσία σε αυτές τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, που είναι ουσιαστικά κρατικοί χορηγοί της τρομοκρατίας. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν οι ηγέτες της Χαμάς κάνουν πράγματα που είναι άδικα”.

Περιουσία 11 δισ. δολάρια έχουν οι τρεις ηγέτες της Χαμάς

Τα αφεντικά της Χαμάς, ο Khaled Mashaal και ο Ismail Haniyeh, αξίζουν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας, ενώ ο ηγέτης του πολιτικού γραφείου Mousa Abu Marzouk αξίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Όσο περισσότερο μένουν μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας, τόσο περισσότερο ζουν στην μέσα στην πολυτέλεια”, δήλωσε ο Schanzer.

  • Η τρομοκρατική ομάδα εκτιμάται ότι κερδίζει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο από ένα παγκόσμιο δίκτυο που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα, ακίνητα, νόμιμες επιχειρήσεις και φορολόγηση και εκβιασμό των Παλαιστίνιων κατοίκων της Γάζας. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επιβάλει κυρώσεις σε δεκάδες υποστηρικτές της Χαμάς, αλλά ο τεράστιος αριθμός εταιρειών-βιτρίνων και οι οικονομικοί ελιγμοί έχουν καταστήσει τη Χαμάς μια από τις πλουσιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς Μασάαλ σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο και ενώ απολαμβάνει με ασφάλεια το πλούσιο γεύμα του. Ο πόλεμος είναι μακριά… ( Φωτο:Από την Πρεσβεία του Ισραήλ, ΗΠΑ)

Κρατικοί χορηγοί της Χαμάς Τουρκία και Κατάρ

Ο γερουσιαστής Ted Cruz, R-Texas, εισήγαγε νομοθεσία, “The Hamas Sanctions Act”, η οποία θα μπλοκάρει τη δυνατότητα της Χαμάς να βρίσκει ασφαλή καταφύγια στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στο Κατάρ ή την Τουρκία.

  • Η νομοθεσία θα επιβάλει κυρώσεις σε “ξενοδοχεία, ιδιοκτήτες, τράπεζες και παρόμοιες επιχειρήσεις σε συμμαχικές χώρες που παρέχουν υπηρεσίες σε ηγέτες της Χαμάς” και θα κατατάξει δυνητικά χώρες, όπως το Κατάρ και η Τουρκία, “ως κρατικούς χορηγούς της τρομοκρατίας επειδή φιλοξενούν τη Χαμάς”.

“Παρέχουν καταφύγιο”

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επανεκτιμήσουν την πολιτική μας απέναντι σε αυτούς τους δισεκατομμυριούχους ηγέτες της Χαμάς και τις χώρες που τους παρέχουν καταφύγιο”, δήλωσε ο Κρουζ στο Fox News. “Αυτοί οι ηγέτες ζουν στην επικράτεια των Αμερικανών συμμάχων, όπου ζουν με πολυτέλεια σε επαύλεις και πολυτελή ξενοδοχεία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτά τα αίσχη. Και αν δεν το κάνουν, το Κογκρέσο θα πρέπει να τους αναγκάσει να το κάνουν”.

  • Ο Schanzer δήλωσε ότι το Κατάρ και η Τουρκία, δύο χώρες που έχουν παράσχει ασφαλή καταφύγια για τους τιμητές της Χαμάς, θα πρέπει επίσης να δεχτούν ιδιαίτερες κυρώσεις.

“Και οι δύο αυτές χώρες υποθάλπουν και χρηματοδοτούν ανοιχτά τη Χαμάς”, δήλωσε ο Schanzer. “Θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως κρατικοί χορηγοί της τρομοκρατίας. Θα πρέπει να αποκοπούν οι τράπεζές τους από το αμερικανικό σύστημα. Θα πρέπει να αρχίσουμε να επιβάλλουμε πραγματικές κυρώσεις σε αυτές τις κυβερνήσεις”.

Ismail Haniyeh. Ο ηγέτης της Χαμάς σε ιδιωτικό τζετ. (Πρεσβεία του Ισραήλ, HΠΑ)

Ισχυρίστηκε ότι η Ντόχα και η Άγκυρα ρίχνουν περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως η καθεμία στα ταμεία της Χαμάς, αλλά ότι ο “ζαχαροπλάστης” της τρομοκρατικής ομάδας είναι εδώ και καιρό το Ιράν.

Οι ΗΠΑ να κόψουν την έμμεση χρηματοδότηση της Χαμάς

“Το πρώτο και πιο ουσιαστικό βήμα που μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να διακόψουν τη χρηματοδότηση της Χαμάς θα ήταν να σταματήσουν να δίνουν χρήματα στο Ιράν”, δήλωσε ο Schanzer.

“Βοηθήσαμε στη χορηγία των πληρεξουσίων του Ιράν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει. Αυτό σημαίνει όχι άλλη διπλωματία ομήρων, όχι 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για ομήρους. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να συμβεί αν θέλουμε να αποκόψουμε τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις”.

ΠΗΓΗ: Fox News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr