Χατζηδάκης συντάξεις

Πιστοποιημένοι ιδιώτες, δικηγόροι και λογιστές μπαίνουν στη μάχη για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, νέων και εκκρεμών.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει με σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, ο  υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει μετατρέψει σε προσωπικό του στοίχημα την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων.

Γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι απαιτούνται γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις και ξεκαθαρίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνδράμει με τις δυνάμεις και τις ιδέες του.

Περιγράφει πώς θα λειτουργεί το νέο σώμα πιστοποιημένων ιδιωτών, αλλά και τα επόμενα μέτρα που αφορούν κατά κύριο λόγο την απλούστευση των διαδικασιών στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

«Σκοπός μας είναι ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει με τις δυνάμεις του και τις ιδέες του τη συνολική προσπάθεια για την επιτάχυνση της καταβολής των συντάξεων.

Οι δε συνταξιούχοι δεν νοιάζονται καθόλου εάν η σύνταξή τους θα βγει έπειτα από συνδρομή του ιδιωτικού τομέα ή όχι. Τους ενδιαφέρει απλώς να την πάρουν», δηλώνει ο υπουργός.

Πώς θα γίνει η διαδικασία 

Όσο για το πώς θα γίνεται η διαδικασία εξηγεί ότι «πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές θα μπορούν να διαπιστώνουν τον χρόνο ασφάλισης και να εκδίδουν σχετική βεβαίωση, την ύπαρξη ή μη οφειλόμενων εισφορών του ασφαλισμένου, αλλά και να εκδίδουν απόφαση προσωρινής κύριας σύνταξης ή και οριστικής σύνταξης, κύριας και επικουρικής».

Αναφερόμενος  στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει εφόσον έχει αρχίσει να ανοίγει και η αγορά,  το ευέλικτο 8ωρο θα εφαρμόζεται έπειτα από ατομική συμφωνία εργαζομένου και εργοδότη.

Πηγή: economico.gr